Sos tatarski WINIARY przyrządzamy według tradycyjnej receptury: z krojonym ogórkiem, cebulą i pieczarkami. To znakomity dodatek do wędlin, zimnych mięs, jajek i śledzików, a także do wołowiny z rusztu oraz ziemniaczanych sałatek.
Sos Tatarski Winiary byłby najlepszy ale... Wszystko byłoby doskonałe gdyby nie zawierał cukru. Sos Tatarski powinien być lekko kwaśny od octu który jest składnikiem niezbędnym. Konserwowe ogórki i marynowane pieczarki to smakowy szkielet tego sosu. Zasypanie tego smaku cukrem to katastrofa. Gradacja składników jak też konsystencja są najlepsze na tle konkurencji ale ten cukier rujnuje wszystko. Szkoda...
Kocham Tatarski (niezweryfikowany)10/17/2021-10:41 CEST
Jerzy, dziękujemy za krytykę i opinię. Ciągle dopracowujemy smak naszych produktów, również na bazie opinii naszych klientów. Przykro nam jednocześnie, że sos obecnie Ci nie smakuje. Może za to zasmakuje Ci nasz Sos Remulada lub Czosnkowy?
Uwielbiam sos Tatarski, uważam że na polskim rynku lepszego nie ma niż Winiary. Lepsze są, za południową granicą, jest zatem jeszcze trochę do poprawienia. Szkoda że Wasz sos jest sprzedawany tylko w takim malutkim słoiczku, w "Czecho-Słowacji" można kupić ogromne słoiki. Zróbcie chociaż 400ml, bo o 700ml to nawet nie wspomnę. W plastikach nie kupuję bo to zło dla świata.
Rzadko pisze komentarze ale ten muszę. Kiedyś ten sos był najlepszy jaki jadłam, było czuć trochę pieczarkę, w smaku nie do pobicia. Niestety ostatnio go kupiłam - sezon grillowy i jakież rozczarowanie zaliczyłam!!!! Co się stało z tamtym smakiem? Dlaczego zawsze jak coś jest dobrego to ktoś to zepsuje.Po co ? Nie rozumiem. A już nie wspomnę o tym wyciskanym opakowaniu, masakra. Jestem bardzo rozczarowana.
Joanno, dziękujemy za uwagi odnośnie smaku i opakowania. Cały czas pracujemy nad smakiem naszych produktów i takie uwagi krytyczne są dla nas nawet cenniejsze niż pochwały. :) Przekazaliśmy je do naszego działu jakości. Pozdrawiamy!
Fuj! Kto wpadł na pomysł, żeby to dosłodzić? Cała idea sosu tatarskiego, to wkrojenie do majonezu pikli i korniszonów, żeby ożywić i zaostrzyć jego smak. Cukier niszczy cały ten efekt.
Rob, dziękujemy za szczery komentarz. Przekażemy go do działu zajmującego się u nas jakością produktów. Może spróbujesz za to innych naszych sosów? Pozdrawiamy!
Po co ten cukier?